De fietskoerier met de bakfiets

Bakfietsen zijn een leuke ijsbreker voor een gesprek en een interessant vervoersmiddel met vele mogelijkheden. Als ouder met jonge kinderen kan je wel tot 3 kinderen in de bak zetten. De bakfiets is eveneens een prachtige uitvinding voor bedrijven in en rond Antwerpen. Fietskoerier OOvelo ondervindt dagelijks hoe je met een bakfiets precies op tijd kan leveren.

 

De Nil VOF (Oovelo)

De Nil (Oovelo) is een fietskoerier in Antwerpen en rijdt rond met 7 fietsen van het merk Urban Arrows. Bij De Nil zijn ze gestart met bakfietsen omdat ze meteen al de voordelen zagen en vooral mee willen instaan voor een vlotte levering in en rond Antwerpen. Volgens Christoph, oprichter van Oovelo, is er geen enkel vervoersmiddel zo

Volgens Christoph, oprichter van OOvelo, is er geen enkel vervoersmiddel zo betrouwbaar voor leveringen in Antwerpen. Eén van hun grootste klanten zijn de ziekenhuizen in Antwerpen. OOvelo vervoert de bloedstalen naar labo’s in de buurt. Dit betekent een tijdsbesparing voor ziekenhuizen en een snellere diagnose voor de patiënt. Voor ziekenhuizen is tijd cruciaal. Christoph weet tot op 5 minuten na hoe lang het duurt voor een levering ter plaatse is. Deze zekerheid heb je niet met leveranciers met bestelwagens, deze zijn afhankelijk van de verkeerssituatie.

De fietsen zorgen vaak voor een gesprek met mensen, want het geeft een positief imago over je bedrijf. Bakfietsen zijn een goede aankoop voor De Nil, want elk van de zeven fietsen rijdt gemiddeld 1.100 kilometer per maand. Als je deze cijfers van al de bakfietsen samentelt op jaarbasis, kom je op net geen 100.000 kilometer. Deze kilometers hebben ook een positief gevolg voor de medewerkers. Ook met de elektrische ondersteuning blijven de werknemers in beweging. Zo is er zelfs een bakfietskoerier die meer dan 15 kilo is afgevallen door te rijden met de bakfiets.

Verkeersregels bakfiets

Aan welke verkeersregels moet een rijder zich houden? Een bakfiets valt onder de fietsregeling, dus rijden op een fietspad of suggestiestrook. Enkel een bakfiets met 3 wielen mag niet tegen de richting in een éénrichtingsstraat rijden, hier geldt de regel van de auto.

Advies

De iBike-winkel in de Lange Lozanastraat te Antwerpen is gespecialiseerd in alle soorten bakfietsen. Tim en zijn team leiden je graag rond en werken een voorstel op maat uit. Meer dan 1000m2 aan bakfietsen zijn er ter beschikking. Koop nooit een bakfiets zonder alle mogelijkheden af te toetsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: