Een ebike vakantie: iets voor jou?

Op zoek naar een sportieve vakantie? Waarom niet eens een elektrische fiets betrekken in heel het gebeuren? In plaats van te zwoegen op een lastige col of te liggen puffen bij het warme weer, zorgt een e-bike net voor dat tikkeltje extra comfort. Een fietsvakantie zoals je ze nog nooit had ingebeeld. Johan Cooymans van iBike Ekeren overloopt de vele mogelijkheden.

Eenvoudiger?

Steeds meer reisorganisaties beginnen de voordelen van elektrische fietsen in te zien. De route langsheen lange rivieren en in heuvelachtige gebieden wordt op slag eenvoudiger, en ook jij kan voortaan je sportieve partner de baas dankzij de trapstimulatie van een e-bike. Bovendien duiken er steeds meer oplaadpunten op, die je de mogelijkheid geven om je batterij op te laden.

De meeste fietsvakanties bieden vandaag de dag de optie aan om een elektrische fiets te huren. Het gaat niet om de verhuur van een brommertje of Vespa waarmee je zonder beweging kan rondrijden. Het sportieve aspect blijft tijdens deze vakanties nog steeds aanwezig. De elektrische assistentie zorgt ervoor dat het trappen met minder inspanning en dus vlotter gaat. Uitdagende routes worden zo voor iedereen haalbaar. Op die manier heb je nog voldoende energie over voor een avondactiviteit.

 

Deze vakanties zijn zodanig uitgestippeld dat de actieradius van de batterij steeds voldoende groot is voor de voorziene dagtocht. In de overnachtingsplaatsen kunnen de accu’s gemakkelijk weer voor de volgende dag worden opgeladen.

Je kan er natuurlijk ook voor opteren om met je eigen e-bike op vakantie te vertrekken. Een goede voorbereiding is daarbij onmisbaar. Trek je met de auto naar een fietsbestemming? Dan beschik je best over een fietsdrager die ook voor elektrische fietsen compatibel is. Deze hebben namelijk een andere compositie en zijn zwaarder van gewicht in vergelijking met de traditionele fietsen. De fietsdrager voor elektrische fietsen is steviger dan de traditionele dragers, en moet minstens 25 kilogram per fiets kunnen verdragen. Bovendien beschikt deze meestal over een oprijplaat zodat het optillen van een e-bike nagenoeg niet nodig is.

Fietsverzekering is aan te raden

Ook een fietsverzekering tegen diefstal en schade is aan te raden. Je hebt er nu eenmaal in geïnvesteerd en het zou zonde zijn, moest er zich op reis iets ongewild voordoen. Pechhulp zit hier vaak ook in inbegrepen. Verder kan een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor schade aan derden eveneens interessant zijn. Werkt de elektrische ondersteuning voor uw fiets enkel bij het trappen? Dan is een BA privéleven voldoende. Is er ook een autonome motor aanwezig? Dan is een BA bromfiets wettelijk verplicht.

Vooraleer je op vakantie vertrekt, laat je best de staat van de accu controleren. Een batterij die snel leegloopt, dwarsboomt namelijk het comfortabele reisplan. Een regelmatige controle voorkomt zulke problemen. Bovendien kan het interessant zijn om een extra accu aan te schaffen. Dat is zeker het geval wanneer er vele kilometers op het programma staan en er onvoldoende oplaadpunten op de route beschikbaar zijn.

Maar het belangrijkste blijft natuurlijk genieten, en dat kan je met een elektrische fiets eens te meer.

Johan is winkelverantwoordelijke van iBike Ekeren. Hij kent de fiets en de fietswereld door en door. Johan weet met de juiste vragen telkens de juiste kwalitatieve elektrische fiets voor te stellen. Zijn gastvrijheid maakt hem tot een graag geziene fietsenmaker in Ekeren en omstreken. Samen met zijn team heeft hij ervoor gezorgd dat vele pendelaars de overstap maakten van de auto naar de e-bike.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: